fredag 31 maj 2013

Härliga fredag!

Vilade från träningen även idag då jag påverkas så jäkligt av pollen. 

Roade mig istället med att shoppa. Ny kjol med matchande blus fick det bli. Det var jag värd efter en mycket produktiv vecka. Ibland faller liksom allt på plats.

Efter jobbet landade jag och barnen hos mina föräldrar. Eftersom maken skulle ut och äta med sina kollegor så bjöd jag bort oss på middag. Smart va? 
Delade en flaska rosé med syrran i solen.

Vilken härlig fredag det blev.

onsdag 29 maj 2013

Bra träning

är den träningen som blir av. och både igår och idag har gymmet förärats med besök av mig precis när de slagit upp portarna kl 6.30. Nu börjar jag om med det 5-splittade programmet som jag hann köra igenom en omgång innan jag åkte på semester. Igår ben, vilket känns idag vill jag lova, och idag bröst och vader.

Men imorgon blir det en vilodag. Återhämtning you know.










söndag 26 maj 2013

Mors dag

Eftersom magen är bättre så vågade jag mig på en latte imorse. Var ju liksom tvungen när jag fick en sån där kapselmaskin i morse i morsdagspresent.




Sen hade Timea pysslat lite på träslöjden. Det betalade sig snabbt tillbaka till henne då vi sladdade förbi skoaffären och köpte ett par ballerinaskor henne efter att vi skjutsat lillebror till fotbollskalaset som 3 fotbollskillar i laget hade idag. Vägrar låta henne gå i antingen Converse eller foppa hela sommaren. 

Och på tal om att skjutsa så skjutsas det ju en del till andra sidan stan till träningar, matcher och till fotbollskompisarna för båda barnen, så nu börjar det suga lite smått i flyttarmen igen. Suck. Varva ner säger jag åt mig själv och försöker undvika Hemnet (för på den sidan stan finns bara villor att bo i). Det går sådär kan jag tillägga. För när jag fått nåt på hjärnan så kan jag ju inte tänka på något annat. Men det vet ju ni som känner mig vid det här laget. 

Nej, nu ska jag fokusera på att få träning på hjärnan igen. 

fredag 24 maj 2013

Nobbade festen

Svalde stoltheten och fick en läkartid idag. Fick ett recept utskrivet och sen var det tack och hej. Provtagning fick vänta om besvären fortsätter några dagar till.
Så the diarre-history goes on.

Vårfest med kollegorna på lokal med tema disco blev istället en kväll i trädgården vid grillen med familjen och grannarna. Funkade bättre för magen.



torsdag 23 maj 2013

Det var den torsdagen

Nä. Har nog inget speciellt att skriva.

Magen fortsätter leva sitt eget liv.
Jobbet rullar på bra.
Träningen rullar mindre bra. Eller inte alls. Pga magen.


Skulle behöva storhandla. Och tvätta. Och tvätta fönster.
Men helst av allt vill vi bara sova, jag och maken. Det tar på krafterna att inte få behålla någon energi från det vi äter. Förhoppningsvis ger det sig. Läkaren tyckte vi kunde vänta en dag till. Minst.

Båda barnen tränade fotboll ikväll. I spöregn.
Under tiden satt jag i klubbhuset med mina föräldrarådsmammor. Vi roade oss med att planera inköp och arbetsschema för sammandrag på hemmaplan om en vecka. Alltid ett dilemma att få föräldrar att ställa upp. Men till slut fick vi ihop ett gäng. Så det blir nog bra.






onsdag 22 maj 2013

Har jobbat igen

Idag comebackade jag på jobbet.
Hade faktiskt bara 103 mejl i inkorgen.  De flesta var redan inaktuella så de kunde deletas direkt.

Magen har skött sig hela dagen. Men jag skippade Vårruset ikväll. Skulle ha sprungit i Västerås tillsammans med ett gäng tjejer från jobbet. Får ladda om till nästa lopp istället. Som blir med ett gäng bloggare.

Det ser jag fram emot.


måndag 20 maj 2013

Avfärgad och nyfärgad

För varje gång behovet av att färga utväxten så har det bara känts jobbigare och jobbigare. Och då har jag ju gjort det en gång i månaden under flera års tid.


Men nu slipper jag, för idag var jag hos min frissa och avfärgade det svarta. Nu ska jag ha mer naturligt råttfärgat typ. Avfärgningen tog förvånansvärt bra med tanke på all svart färg, fortfarande lite röda toner i pga pigmenten. Nu ska håret få vila några veckor efter 1,5 timmes blekning idag, sen ska jag tillbaka och få det lite, lite ljusare till. Sen är jag nöjd.



Fast jag är enormt nöjd med dagens resultat också, även om jag inte ser så jäkla glad ut på bilden. Tack bästa Karro hos Amino!



söndag 19 maj 2013

Förändringar i små steg

Förra sommaren slog vikten all time high. Vägde lika mycket som vid inskrivningen på förlossningen med den numera 8-åriga sonen. 

Detta var efter ett år utan träning och pendling till ett jobb som krävde mer av mig än vad jag accepterade. 

Snart firar jag ett år på mitt nuvarande jobb och med det har jag fått en lugnare tillvaro på jobbet och fått fungerande träningsrutiner. Har ju till och med hunnit byta träningsinriktning, från gruppass till gym.

Och med detta har det blivit resultat på kroppen. Byxorna från förra sommaren är två stl för stora, och byxor jag inte använt på två år får jag nu upp över rumpan.

Så det går åt rätt håll, även om jag just i skrivande stund letar energi och motivation för att komma igång igen efter semester från både gym och bra kost.
Och inte blir det bättre av att magen krånglar sen vi kom hem från resan. 

Men jag tar en dag i taget. Små steg verkar vara ett vinnande koncept. 

Cupen är över

Trots att tjejerna gjorde sin bästa match i hela cupen i semifinalen fick de ändå nöja sig med en delad 3:e plats. Matchen fick avgöras med straffar, tyvärr. Hade de satt alla chanser i mål hade de vunnit. Stort. 

Men min bronstjej var nöjd.

lördag 18 maj 2013

A-slutspel it is!

Trots förlust i dagens sista match så gick tjejerna vidare direkt till semifinal i morgondagens A-slutspel tack vare bättre målskillnad.

De möter vinnarna av kvartsfinalen som spelas i morgon fm och vi hoppas de får slita tungt och att våra tjejer är utvilade och pigga i benen. 

Är så stolt över min lilla backkämpe som vågar ta plats och går hårt in i närkamperna trots två års uppehåll från fotbollen. Puss på dig min tuffa tjej! 




Heja tjejer!!

Den här helgen arrangerar barnens fotbollsförening en cup för tjejlag. Så Timea är med och spelar. Och förutom att vi föräldrar agerar hejarklack så jobbar vi. Fylla på toapapper och byta soppåsar känns som en enkel uppgift men som ger en rejäl slant i lagkassan.

Två matcher, av tre, är spelade. Och vi har vunnit båda. Det luktar a-slutspel. Sista matchen avgör om det blir raka vägen till semifinal eller om vi måste spela oss vidare via en kvartsfinal.



fredag 17 maj 2013

Skitfredag kan man säga

Den där nya väskan får vänta på att luftas. För det bidde inget jobba idag vare sig för mig eller maken.

Semestermage stavas vår åkomma. Eller dagen-efter-en-heldags-hemresa-utan-mat-i-magen kan man också säga.
Eller helt enkelt så har min mage pajat efter en veckas all inclusive där jag hade kunnat äta lågkolhydratskost varje mål, men tyckte pommes frites, pizzaslices, vitt bröd och för att inte tala om alla desserter såg mycket trevligare ut.

Nu ska jag försöka vända den negativa kolhydratsfrossetrenden till lite mer skonsam mat för min mage vilket stavas MINDRE SOCKER.

Och vet ni?? Jag riktigt längtar till att få gå till gymmet igen och riva av ett tungt pass.

Rubriken och trots alla toabesök så är det en bra fredag.



torsdag 16 maj 2013

Hemma igen

Efter en vecka vid poolkanten är vi hemma igen. Trots en del moln och regnskurar lyckades vi komma hem med lite färg. Och en del kroppsdelar är just nu mer röda än bruna. Så sol fick vi. Och en underbar kvalitetstidsvecka med familjen.



Röjt resväskor och tvättmaskinen snurrar.  Passer- och tjänstekort är packat i min nya fejkMullberryväska. Imorgon är det vardag igen.

Men det är ju fredag mina vänner!


onsdag 15 maj 2013