söndag 19 maj 2013

Förändringar i små steg

Förra sommaren slog vikten all time high. Vägde lika mycket som vid inskrivningen på förlossningen med den numera 8-åriga sonen. 

Detta var efter ett år utan träning och pendling till ett jobb som krävde mer av mig än vad jag accepterade. 

Snart firar jag ett år på mitt nuvarande jobb och med det har jag fått en lugnare tillvaro på jobbet och fått fungerande träningsrutiner. Har ju till och med hunnit byta träningsinriktning, från gruppass till gym.

Och med detta har det blivit resultat på kroppen. Byxorna från förra sommaren är två stl för stora, och byxor jag inte använt på två år får jag nu upp över rumpan.

Så det går åt rätt håll, även om jag just i skrivande stund letar energi och motivation för att komma igång igen efter semester från både gym och bra kost.
Och inte blir det bättre av att magen krånglar sen vi kom hem från resan. 

Men jag tar en dag i taget. Små steg verkar vara ett vinnande koncept. 

7 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Visst är det en underbar känsla! Duktiga du!

Fru Fransson sa...

Pepp Pepp! hojtar Fru Fransson som ny läsare.
Grattis till så SYNLIGT resultat! Vilken känsla!

Här hos mig var toppnoteringen av samma art, ja till och med något kilo över invägning på förlossningen för 9 år sedan... Usch..

Nu kämpar Vi på med våra 120 träningspass 2013 och hejar på och peppar varandra! :-)

Den där tjockisen sa...

Jag är så imponerad att jag nästan svimmar lite här. Borde jag kanske också göra något sådant? Det borde jag antagligen. Är bara några hekton ifrån förra årets toppnotering...

Humlan sa...

Klart att du hittar viljan och lusten igen? Bara ta på dig dom gamla brallorna igen. Ta en funderare, klappa dig själv på axeln för att du e så jädra duktig som tagit dig så här långt & så spottar du i nävarna och ta nya tag! ;))

Ha det gott!

Singelmamman sa...

Klappa dig själv på axeln som Humlan skriver! Det är du så värd! Förbannat bra jobbat. Och motivationen kommer och går, här är den helt borta. Så nu får jag lyssna på mina goda råd och "bara göra". Det funkar, men det är inte alltid så kul. Lycka till och fortsätt vara rädd om dig.

Ozzys mor sa...

Tjohooooo! Du är så duktig! :-D
Jag har äntligen släpat mig iväg till gymmet efter ett års uppehåll. Och det är inte roligt än, men jag känner att det behövs! All time high på vikten gör ju att allt är jobbigt!
Tack för inspirationen <3

Åsa W sa...

Bra jobbat! Ett steg i taget är en bra strategi tycker jag. Du verkar gå stadigt framåt, jättekul att läsa/se :)