lördag 9 februari 2013

Fånga stunden
På min promenad idag fick jag sällskap av 7-åringen. Vi skulle inte gå så långt, bara till ett ställe för att köpa biljetter till mig och syrran till en föreläsning med "Kostdoktorn" då jag har nya kost/träningsplaner. mer om det i ett annat inlägg.
För att slippa gå samma väg fram och tillbaka så lurade jag med mig sonen på en bakväg. Och jag fick lära mig att han har ett grymt lokalsinne. Och där måste jag skryta lite om att han brås på mig. För jag får alltid vara kartläsare då vi ska någonstans om vi vill komma fram i tid.

I alla fall så var vi väl ute ca en timme tillsammans. Och jag blev tagen av stunden. Tog mig tid att lyssna på alla klok- och tokigheter som kom ur den lilla munnen. Och alla funderingar om ingenting. Men som för en 7-åring har stor betydelse. Som t ex varför det står "varning för takras" för det är väl inte taket som rasar ner konstaterade han, utan snö och is. Han höll koll på mig så jag inte gick under några ev nedfallande istappar. Min lilla omtänksamma kille.

Ja, det gäller att njuta av stunden, för så fort vi kom hem pep han iväg till kompisen för att spela tv-spel. Men jag kan lugnt luta mig tillbaka och tänka att jag gett honom både motion, frisk luft och en närvarande mamma.

5 kommentarer:

Annica sa...

Jag förstår precis vad du menar! Jag och äldsta sonen simmar varje torsdag och sen bubblar vi. Det blir helt andra samtal än i vardagen.

Fru Venus sa...

Underbart tänk av dig - och killen :-) Man ska ta vara på stunderna! Kvällskram

Nica sa...

Hihi. Klok lite man. Och härligt med sådana där stunder när man ägnar sig totalt åt varandras tankar.

Malla sa...

Ja bara ta tillvara på såna stunder :)

Tjock & Chic sa...

jag har oxå köpt biljetter men till Malmö då...