måndag 11 februari 2013

Jag säger stopp nu. Om två skilsmässor på en och samma gång.

Under de senaste 15 arbetsdagarna har jag jobbat 4. Under de 11 (plus helgerna dårå) dagar jag vabbat/vart sjuk så har jag hunnit tänka en del. En hel del för att vara exakt.

Tänka på mig själv, mitt mående och min träning.

Och jag har kommit till en hållplats vilken jag kunde ta olika vägar ifrån. Efter att ha bollat fram och tillbaka med mig själv och nära och kära så har jag bestämt vilken väg jag ska ta, även om det innebär att jag måste ge mig ut på en ny väg, nya marker. Egentligen är det en nygammal väg, men ibland tar det tid innan man förstår sitt bästa.

Nummer 1: träningen.
Min älskade träning på Gympozz. Min Bodypump, min Bodyattack och framför allt min Bodycombat säger jag nu hej då till på ett tag.
Eftersom jag antingen blir förkyld eller skadad, har ju haft problem både med vader och rygg under hösten/vintern, så måste jag nog inse att min kropp inte orkar med den typen av träning. Orsaker kan vara det att jag antingen är för tung eller för otränad. Skitjobbig insikt, men nåt måste det ju va eftersom kroppen hela tiden säger ifrån.

Därför kommer jag nu att börja gymma igen. Och kombinera det med löpträning. Luffsa till att börja med.
Det var tre år sen jag gymmade sist och det gav bra resultat, bättre än den träning jag kämpat med nu.
Och framförallt så är styrketräning bra fört fettförbränningen. och nu kommer vi till nästa del.

Nummer 2: kosten.
Jag måste landa. Och inte byta diet som ni andra byter trosor bara för att jag råkar läsa eller träffa någon som gått ner 48 kg på 4 veckor pga någon ny metod. Jag har lyssnat mycket på kroppen senaste tiden, eller ja under senaste åren och jag landar alltid i samma diskussion med mig själv. Jag. Tål. Inte. Socker.
Och kommer därför äta lowcarb. Och det kommer jag göra främst för att må bra. Inte för att jaga kilon i första hand. Jag kommer främst utesluta ris, pasta, potatis, bröd, godis, fikabröd. Men för den sakens skull säger jag inte att jag t ex aldrig kommer äta potatis eller ris. Jag kommer inte följa LCHF strikt, för min frukt den rör ingen. Jag kommer prova mig fram. Se hur känslig jag är. Och lära mig hantera det.


Det känns ganska bra ändå att ha kommit till den här insikten och att jag har ett klart alternativ.
Men det känns skitjobbigt med två skilsmässor på en och samma gång. Skiljas från mitt älskade socker och framförallt underbara Gympozz. Men Gympozz kan jag ju alltid återvända till den dagen jag känner mig lite starkare. Har ju trots allt ett årskort där till augusti, så de slipper mig inte helt.
Och ännu bättre kändes det när jag läste det här idag hos Styrkelabbet. Vilket jag känner bekräftar några av mina slutsatser jag landat i den här gången.

Jag säger stopp nu till jojobantning och sockermissbruk.Och misshandel av kroppen med att pressa den för hårt med fel sorts träning. Jag vill trots allt vara Fit vid 40, men för att det ska hända måste jag välja rätt väg. Och det är den vägen jag tar nu.8 kommentarer:

Ke.Li sa...

Kloka beslut.
All träning passar inte alla.
All kost passar inte inte alla heller.

Man kan bli fit på olika sätt.
Du väljer ditt.

Anne med e sa...

Klokt!
Styrkelabbet: min bibel! ;)

Anna sa...

Kloka beslut och garanterat sunda!
Du kommer att klara det galant!
Kram!

Singelmamman sa...

Väldigt kloka beslut. Och i längden säkert också väldigt hållbara. Lycka till!

Helena m. 4 sa...

Kommer du ihåg en kommentar jag gjorde för ett par år sen om insikter och uppenbarelser som drabbat mig... (jag är ju ett par år klokare (läs:äldre) än dig)
Jag tror banne mig att du är där nu -
men du,
vis av erfarenhet - ge inte upp om det kommer bakslag, jag har nog drabbats av minst en handfull sedan dess, men jag är glad för dig, hejja nya Chrissan !

Fru Venus sa...

Bra där! Jag vet vilket helvete det är att vara slav under sockerdjävulen. Vill du ha lite bra enkla och goda recept på ex "LCHF" bröd så hör av dig :-) Kram

Nica sa...

Bra tänkt! Du ska lyssna på din kropp. Tror att din plan är alldeles utmärkt för dig. Du kan om du vill. Och det blir kanon!! Jag har också lite roliga LCHF-recept om du är intresserad. Lycka till!

Cecilia Andersen sa...

<3